Doel van het project

Gezocht: jouw idee en stem! 

De jeugddienst en Jeugdraad van Mechelen organiseren een participatietraject. Hierbij willen we Mechelse jongeren bereiken tussen 15 en 25 jaar. Wij geven jullie de kans om een aantal vierkante meter op de jongerenplek Transit M in te vullen aan de hand van jullie ideeën.  

De effectieve invulling gebeurt op basis van jullie creatieve input, experten en het beleid, waarbij we de resultaten van dit project voorleggen aan het beleid.  

De resultaten van dit project vormen een startpunt om in de toekomst samen met jullie actiever in te zetten op on- en offline participatie 


Hoe just?

De jeugddienst stelt een aantal vierkante meter op Transit M ter beschikking voor nieuwe invullingDit gebeurt via een samenspel van on- en offline momenten. Jullie dienen zelf online ideeën in op basis van enkele criteria. Daarna stem je op ideeën of werk je offline mee samen met de jeugddienst, andere jongeren, experten en het beleid. En laat je creatieve geest de vrije loop, want er is een budget van 50 000 euro voorzien. 

Zones Transit M


Transit M, wa is da

Transit M is de Mechelse hotspot aan het Douaneplein waar jullie elkaar ontmoeten. Het is een plek om te skaten, te feesten, events te organiseren, te sporten, graffiti te spuiten, te relaxen en veel meer! Jullie verdienen een plek in onze city waar je je thuis kan voelen. Daarom laten we jullie meebouwen aan Transit M.

Op Transit M vind je: 

  • fuifzalen - repetitieruimte - sportveld - skatepark - chillplek - outdoor fitnesspark - Skatehouse - Circolito - Klimkaffee -outdoor eventplein - legale graffitimuur 
  • jouw toekomstig idee!

Outdoor Transit M

Meer weten?


Let's go! 

Step 1. Shoot je idee!

Ben je tussen 15 tot 25 jaar en heb je een geweldig idee? Go nuts, stuur voor 1 januari 2021 jouw idee in!  Vier zones kunnen jouw invulling gebruiken en de jeugddienst  voorzien een budget van 50 000 euro om één of meerdere ideeën te realiseren. Tip: maak je idee zo concreet mogelijk zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt. 

Je idee nog even laten bezinken? Wandel eens rond op de site en ontdek de vier zones in real life. 

Inspiratie nodig? De jongerensite staat niet stil. In 2021 bouwen we naast jullie ideeën ook nog andere installaties ter plaatse. Ontdek hier hoe de site zich nog zal ontwikkelen in de toekomst.

Step 2. Stem op ideeën

Stem op het idee dat jou helemaal wild maakt. Stemmen op de ideeën kan vanaf zaterdag 2 januari tot en met zondag 10 januari 2021.
De drie ideeën met de meeste stemmen op 10 januari 2021 nemen we mee naar de volgende ronde. 

Step 3. Join us! 

Tussen 8 tot 22 februari kan je mee de drie ideeën offline verder ontwikkelen en vormgeven. Wij voorzien die namiddagen het nodige materiaal, expertise en last but not least: drinks en food.

Na deze middagen weten we ook welke ideeën gerealiseerd zullen worden. 

Step 4. Eindmeet in zicht! 

Vanaf april 2021 worden de ideeën op Transit M geïnstalleerd en vanaf 2022 kan je ze bewonderen op de site. We houden jullie op de hoogte via mechelen.participeermee.be, Transitm.be, instagram en facebook van Transit M en 2800leeft.